Loris Hezemans zet belangrijke eerste stap naar NASCAR Cup Series licentie

Photocredits: Christian Petersen

Door te finishen en geen al te grote risico’s te nemen tijdens zijn ovaal debuut in de NASCAR Xfinity Series op Phoenix Raceway maakte Loris Hezemans gisteren zijn eerste belangrijke stap voor het behalen van de NASCAR Cup Series licentie. Een voorwaarde om volgend jaar uit te mogen komen in deze Series.

En dat dit op voorhand geen makkelijke klus zou zijn was bekend. In verband met COVID-19 waren er geen trainingen en kwalificaties en moest Loris zonder enige ervaring de race beginnen in zijn #13 Hezeberg Systems Chevrolet Camaro van het team van Reaume Brothers Racing.

Door het ontbreken van trainingstijd voor de afstelling van de auto had Loris van het begin af aan veel last van onderstuur in de bochten, iets dat niet beter werd tijdens de race. Maar het doel van Loris Hezemans was niet meestrijden om de overwinning in de Valley of the Sun maar finishen, en dit is prima gelukt. 

De volgende stap voor Loris voor het behalen van zijn NASCAR Cup Series licentie zal de NASCAR Xfinity race op de 1,5 mijl ovaal van Charlotte Motor Speedway zijn welke op 29 mei 2021 verreden zal worden.

Loris Hezemans

“Het belangrijkste doel van de race is gelukt en dat is de race finishen zonder problemen. Helaas hadden we direct vanaf de start veel last van onderstuur wat we tijdens de pitstops geprobeerd hebben aan te passen maar elke keer voelde de auto hetzelfde net of als er iets vast zat en ervoor zorgde dat we steeds meer onderstuur kregen. Vanaf dat punt was het gewoon zorgen dat ik finishte want elke keer dat ik probeerden te pushen werd het onderstuur steeds erger. Erg jammer want ik denk dat wanneer we dat probleem onder controle hadden kunnen krijgen een top 25 klassering zeker mogelijk was geweest. Ik kijk uit naar de volgende race in mei op de ovaal van Charlotte en wil met name mijn sponsoren Hezeberg Systems en Timezone bedanken voor hun steun”.

Scroll naar top