Loris Hezemans opnieuw in NASCAR Xfinity Series in 2021

In navolging van zijn Xfinity Series debuut in 2019 op Road America keert Loris Hezemans in 2021 terug in deze series bij het team van Reaume Brothers Racing. De 2019 NASCAR Whelen Euro Series kampioen zal vooralsnog twee races uit komen in hun #13 Chevrolet Camaro.

De deal omvat twee races waarvan de eerste al volgend weekend (13 maart) zal zijn op de 1 mijl ovaal van Phoenix Raceway. De tweede race zal zijn op de 1,5 mijl ovaal van Charlotte Motor Speedway welke op 29 mei 2021 verreden zal worden.

Het team van Reaume Brothers Racing maakte in 2018 hun entree in de NASCAR Camping World Truck Series. In juni 2020 nam men de activiteiten van de RSS Racing No. 93 over en behield die taken voor de rest van het seizoen. In 2021 komt het team met drie eigen auto’s uit in NASCAR Series, twee in de NCWTS en één in de NXS.

Naast deze twee races wordt er achter de schermen druk gewerkt aan uitbreiding van het aantal deelnamen aan de NASCAR Xfinity Series voor 2021. Dit alles met als doel de goedkeuring van NASCAR te krijgen om ook uit te mogen gaan komen in de koningsklasse : de NASCAR Cup Series!

Loris Hezemans

“Ik ben erg blij en kijk er enorm naar uit om op 13 maart voor Reaume Brothers Racing uit te gaan komen in de NASCAR Xfinity Series race op Phoenix Raceway. Mijn eerste prioriteit voor dit raceweekend is om de auto heelhuids naar huis te brengen en zoveel mogelijk ervaring op te doen. Zonder enige training of kwalificatie zal dit geen gemakkelijke uitdaging zijn maar ik ben er helemaal klaar voor. Met de ervaring die ik zal opdoen op Phoenix Raceway hoop ik het hele jaar door vooruitgang te kunnen boeken op de verschillende andere grote ovaal circuits”.

Call 811 Before You Dig 200 presented by Arizona 811 op Phoenix Raceway zal verreden worden op zaterdag 13 maart. De groene vlag zal gezwaaid worden rond 23:30 CET.

Scroll naar top