Loris Hezemans maakt zijn debuut in de Nascar Cup Series op COTA met Team Hezeberg

 

 

De 2019 en 2021 NASCAR Whelen Euro Series kampioen Loris Hezemans zal zijn NASCAR Cup debuut maken met het allereerste Europese NASCAR Cup Team rijdend in de #27 Ford Mustang van Team Hezeberg. Na zijn 2019 Xfinity Series-debuut op Road America om gedurende 2021 & 2022 op diverse ovals in de NASCAR Xfinity & Truck series te rijden, hebben ervoor gezorgd dat Hezemans goedgekeurd is om op de Road Courses in de NASCAR Cup Series te rijden, te beginnen vanaf Circuit of the Americas op 27 maart.

Loris Hezemans

” Het idee dat ik mijn debuut ga maken in de NASCAR Cup Series voelt nog steeds surrealistisch, van het kijken naar veel van de grote Cup-coureurs op TV tot nu de mogelijkheid om met hen deel te nemen aan een Cup-serie race is een zeer nederige ervaring en iets waar ik erg dankbaar voor ben. Mijn belangrijkste focus voor dit weekend is om zo nauw mogelijk met het team samen te werken aan onze set-up voor de race, verder gaat het erom dat ik mijn road course-ervaring zo goed mogelijk toepas en er tegelijkertijd voor zorg dat zelfs de kleinste foutjes tot een minimum beperkt blijven. Tijdens de Next Gen-test op de Charlotte Roval in 2021 kon ik competitieve rondetijden neerzetten, nu is het zaak om alles op elkaar af te stemmen en te proberen het maximale uit ons resultaat te halen.

Hezemans zal deelnemen aan alle 6 road courses op de 2022 NASCAR Cup Series kalender, en zal daarnaast naarmate goedkeuring nog enkele ovals toevoegen. Team Hezeberg maakte in 2022 hun debuut in de NASCAR Cup Series tijdens de Daytona 500 waar ze zich met coureur Jacques Villeneuve op snelheid kwalificeerden en de race als 21e eindigden. De EchoPark Automotive Grand Prix vindt plaats op zondag 27 maart en start om 21:30 CET

Scroll naar top