Loris Hezemans klaar voor 3e NASCAR Xfinity optreden dit jaar op de Brickyard van Indianapolis Motor Speedway

Na twee ovaal races in de NASCAR Xfinity Series eerder dit jaar zal Loris Hezemans aankomend weekend aan de start verschijnen op de road course van het wereldberoemde Indianapolis Motor Speedway. Ook deze race staat in het teken van het behalen van de NASCAR Cup Series licentie met als doel om volgend jaar van start te mogen gaan in de NASCAR Cup Series.

Het is voor Hezemans niet de eerste kennismaking met een circuit in de Verenigde Staten. In 2019 maakte hij zijn NASCAR Xfinity Series debuut op het circuit van Road America waar hij bij de laatste herstart zelfs op een 16e plaats reed. Een crash voor hem verhinderde uiteindelijk een fantastische top 20 klassering in zijn debuut race. Daarnaast is Hezemans vanuit Europa bekend met het rijden op zogenaamde road courses , iets wat hem voordeel zal moeten gaan geven tijdens deze race.

Ook dit keer zal Loris uitkomen voor het team van Reaume Brothers Racing. De 2019 NASCAR Whelen Euro Series kampioen en leider in dit kampioenschap momenteel zal achter het stuur kruipen van hun #33 Chevrolet Camaro.

Loris Hezemans
“Ik ben erg blij om mijn eerste road course-race van het jaar in het 2021 NXS-seizoen voor Reaume Brother’s Racing uit te komen. Met deze keer wel trainingen voorafgaand aan de race samen met het feit dat mijn race-ervaring voornamelijk op circuits ligt maakt het een geweldig evenement om naar uit te kijken. Het doel van het weekend is om in ieder geval in de top 15 te finishen, door slim te rijden en mijn circuit-ervaring op de baan toe te passen.”

De Pennzoil 150 at the Brickyard zal verreden worden op zaterdag 14 augustus. De groene vlag zal gezwaaid worden rond 22:00 CET.

Scroll naar top