Hezemans pakt dubbel bij seizoenopening EuroNASCAR in Valencia

Foto credit: Bart Dehaese

Loris Hezemans is het 2021 seizoen van de NASCAR Whelen Euro Series ijzersterk begonnen. De Nederlandse coureur, uitkomend voor het team van Hendriks Motorsport, pakte op beide dagen de overwinning.

Circuit Ricardo Tormo nabij Valencia speelde gastheer voor de seizoensopener van de NASCAR Whelen Euro Series. Het was het perfecte begin van het 2021 seizoen voor het No. 7 team van Hendriks Motorsport. Loris Hezemans pakte op beide dagen de pole positie en de overwinningen in de PRO-klasse achter het stuur van de Ford Mustang.

Tijdens de eerste race op zaterdag moest Hezemans, die van pole positie mocht vertrekken, de Israëliër Alon Day nog voor zich laten maar kon de mindere start al snel herstellen. In de vierde ronde ging Hezemans buitenom Day in de Doohan-bocht en pakte hij weer de leiding waarna de overwinning niet meer in gevaar kwam. 

De tweede EuroNASCAR PRO-race op zondag had dezelfde eerste startrij als Race 1 met Loris Hezemans en Alon Day vooraan, maar in tegenstelling tot Race 1 wist Day dit keer niet de leiding af te pakken van Hezemans. In de tweede ronde echter probeerde Day buitenom Hezemans te gaan. Bij het aanremmen van bocht vijf was er contact met de Israëliër maar wist hij de leiding te behouden Hierna kon Hezemans onbedreigd naar de overwinning rijden.

Loris Hezemans

“Een beter begin van het seizoen kun je niet wensen” vertelt Hezemans. “We waren vanaf de eerste meter op vrijdag snel en het team van Hendriks Motorsport had de auto perfect voor elkaar. Zulke weekend smaken naar meer en geven een enorme boost voor dit seizoen en ik kijk dan ook met veel vertrouwen uit naar de volgende races”.

Scroll naar top